Pinterest
Youtube

Bár mint legtöbb szülő én is törekedek a gyerekek egészséges étkeztetésére, mi nem követünk semmiféle diétát. Egyszerű okból kifolyólag, nincs rá igazán szükségünk és miután én alapvetően kényelmes természetű vagyok, így a legegyszerűbb felé hajlok, tehát mindent eszünk.

Ez persze nem jelenti azt, hogy nem igyekszem őket egészségesen táplálni és néhány fontos irányelvet szem előtt tartani. Az egyik ilyen a sok, tiszta víz fogyasztása, méghozzá egy kis ásvány kíséretében.

               

 

Nos, az ásvány azért nem isszuk meg, de rezgéseit viszont felhasználjuk. És hogy hogyan is jut el Földanya üzenete sejtjeinkhez?

A víznek megvan az a képessége, hogy átvegye a vele érintkező anyagok rezgésszámát, így közvetítve azok üzenetét. Nyilván nem kell magyarázni, hogy az olyan hordozó eszközök „üzenete”, mint pl. a műanyag palackok amelyben megvásároljuk ásványvizünket, vagy a régi vízvezetékek, amelyeken keresztül érkezik a csapvíz, nem az, amit be szeretnénk juttatni a szervezetünkbe. Hát így kerül a nyers ásvány a mi ivóvizünkbe. 
 

A kristályvíz recepje pedig a következő:

1,5-2 l víz

200 gr. nyers ásvány kristályvízhez

min. 1-2 óra állni hagyás üveg tároló edényben

 

Kristályvizünk így átveszi a benne tárolt ásványok rezgéseit, így innentől kezdve ezt az üzenetet hordozza. A kristályvíz előnye, hogy a benne lévő nyers ásvány végtelenszer felhasználható, csak néha tölteni szükséges (néhány órát hagyjuk "napozni" nem túl erős, pl. reggeli, napfényben).

 

               

 

Mivel nálunk a gyerekeknek csak akkor jut eszükbe a folyadékfogyasztás, mikor már nagyon szomjasak, így szoktam nekik háziszörpöt készíteni, amit nagyon kapós szokott lenni, főleg meleg napokon.

 

                         

 

Ilyen kor előveszem az óriás limonádé kínálómat, beleteszek két adagot a nyers ásványokból, majd ízesítem háziszörppel, citrommal, menta vagy citromfű levéllel és sok-sok-sok jéggel. Nálunk a mentaszörp a legmenőbb, ami egyébként nagyon egészséges is, főleg, ha nem sima cukorral készítjük..